Turbo chew Bar

Turbo Chew Bar

Jul 07, 2023

Samengevat

 • De Turbo Chew Bar bevat 40 gram koolhydraten in een 1:0,8 ratio tussen glucose en fructose. Dit zorgt ervoor dat de chew bar bij kan dragen om zeer hoge koolhydraatinnames (100-120 gram per uur) goed op te nemen en te gebruiken.

 • De samenstelling is precies afgestemd op de andere producten uit de Turbo Line, waardoor je naar eigen wens en voorkeur de combinatie van deze producten kan gebruiken.

 • De reep is gemakkelijk in te nemen en erg licht verteerbaar vanwege de geringe hoeveelheid eiwitten, vetten en vezels.

Turbo Chew Bar

De nieuwe Turbo Chew Bar is een gummy bar die is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Team Jumbo-Visma. De reep bevat 40 gram koolhydraten, welke een ratio van 1:0,8 hebben tussen glucose en fructose. Recente wetenschappelijke inzichten laten zien dat deze ratio het mogelijk maakt om zeer hoge innames van 100 tot 120 gram per uur mogelijk te maken. Dankzij de zachte textuur is het zeer gemakkelijk om de reep in te nemen is tijdens een (zware) inspanning. Doordat de chew bar nauwelijks eiwitten, vetten en vezels bevat wordt de energie snel en probleemloos opgenomen in het lichaam. Dit houdt het risico op maag- of darmklachten, ondanks de zeer hoge koolhydraatinnames, toch zo laag mogelijk. Zeker indien de maag en darmen goed getraind zijn om deze hoeveelheden tijdens inspanning op te nemen.

Turbo Line

Naast de chew bar beschikte de Turbo Line van Amacx al over diverse gels (40 gram koolhydraten) en drank (40 of 80 gram koolhydraten). Doordat de samenstelling van alle Turbo producten exact op elkaar is afgestemd, kan je tijdens jouw zwaarste trainingen of wedstrijden de combinatie van Turbo producten afstemmen op jouw persoonlijke voorkeuren. Immers, de ene persoon houdt meer van vaste voeding, terwijl een ander zich beter zal voelen bij overwegend dranken of gels.

Hieronder zijn enkele voorbeelden weergegeven om tot een inname van 120 gram per uur te komen.

Turbo drink - 80 gram in bidon

 • Drink 1 bidon Turbo Drink per uur (80 g/h)
 • Neem 1 Turbo Gel of Turbo Chew Bar per uur (40 g/h)
  = 120 gram

Turbo Drink - 40 gram in bidon

 • Drink 1 bidon Turbo Drink per uur (40 gram)
 • Neem elke 30 minuten 1 Turbo Gel of Turbo Chew Bar (80 g/h)

= 120 gram

Water in bidon

 • Bidon met water
 • Neem elke 20 minuten 1 Turbo Gel of Turbo Chew Bar (120 g/h)

3x = 120 gram

Turbo-Charge je prestaties

Diverse onderzoeken laten namelijk zien dat de opname en het daadwerkelijke gebruik van koolhydraten uit dranken, gels of repen net zo snel en efficiënt verloopt en er geen onderscheid tussen deze producten zit. Zeker niet indien een reep weinig vetten, eiwitten en vezels bevat, zoals de Turbo Chew Bar. Het belangrijkste hierbij is om jouw race-voedingsplan regelmatig uit te proberen op training om te achterhalen wat voor jou het best werkt, en om jouw maag en darmen te trainen dit goed te verwerken.

Meer blogs