Amstel Gold Race

Tijdens de Amstel Gold Race, een van de bekendste wielerevenementen van Nederland, staat ons team van voedingsdeskundigen klaar om je van de juiste voeding te voorzien. We zullen aanwezig zijn op alle voedingspunten langs het parcours om ervoor te zorgen dat je de juiste brandstof krijgt om je prestaties te verbeteren en je energieniveau op peil te houden.

Als je wilt weten welke voeding we beschikbaar hebben tijdens de tour, lees dan verder.

Op vrijdag 12 april 2024 is het mogelijk om voeding te kopen bij de Amacx stand in het Shimano Experience Center. Op zaterdag 13 april voorzien we je van sportvoeding.

Amacx sportvoeding tijdens de Amstel Gold Race wedstrijd

De renners van Team Jumbo-Visma vertrouwen op de hoogwaardige sportvoeding van Amacx, die is afgestemd op hun individuele behoeften. Van energie- en eiwitrepen tot hydratatie- en herstelproducten, Amacx biedt een uitgebreid assortiment van hoogwaardige sportvoeding om de renners te helpen hun prestaties te verbeteren en hun doelen te bereiken.

Op welke manieren kan ik mijn koolhydraten aanvullen?

Ons lichaam heeft, net als een auto, een beperkte hoeveelheid energie. Na verloop van tijd is deze energie op en kan ons lichaam niet meer op hetzelfde niveau functioneren. Bij intensieve training is dit ongeveer 45 tot 90 minuten. De snelheid waarmee onze energie opraakt hangt af van verschillende factoren, zoals de intensiteit van de activiteit.


Als je een "hongerklop" tijdens de Amstel Gold Race wil voorkomen en je prestaties op peil wilt houden, is het belangrijk om voldoende koolhydraten binnen te krijgen. Onze tabel geeft een indicatie van de hoeveelheid koolhydraten die je nodig hebt, afhankelijk van de duur van de inspanning.

Aftermovie

Amstel Gold Race 2023