FAQ - Veelgestelde vragen over Amacx

Is Amacx nieuw voor je, of heb je een vraag? Met deze FAQ kun je meer te weten komen over Amacx. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail of chat met ons.

Verzenden en levering

Wij bezorgen in heel Europa.

Je ontvangt je pakket binnen 1 of 2 werkdagen als je pakket geleverd wordt binnen Nederland of België. Buiten deze landen kan het in Europa langer duren, dit is afhankelijk van het land waarin het bezorgd moet worden.

Na het plaatsen van je bestelling beginnen wij vrijwel direct aan het samenstellen van jouw pakket. Het is daarom niet meer mogelijk om je bestelling te wijzigen. Is het toch dringend? Bel ons dan direct via +31 (0)717370031, dan kunnen we telefonisch kijken of we nog iets voor je kunnen betekenen.

De meest voorkomende fout is het maken van een typefout in je emailadres, waardoor je geen orderbevestiging binnen hebt gekregen. Weet je zeker dat je alles correct hebt ingevuld? Controleer dan eens je 'spam filter' in je mailbox. Twijfel je nog steeds? Neem dan contact op met ons en we helpen je graag verder.

Onze pakketten worden met veel zorg ingepakt, maar helaas kunnen we niet 100% voorkomen dat er niet iets kapot kan gaan tijdens het transport. Als dit gebeurt is, vinden we dat erg vervelend en willen we ook zo snel mogelijk opzoek gaan naar de beste oplossing!

Het beste kun je ons mailen naar info@amacx.com met daarbij een foto van je pakket, je ordernummer en een omschrijving van wat een kapot is gegaan. Wij zullen dan uiteraard zo snel mogelijk met een passende oplossing komen.

Producten

Amacx heeft een breed assortiment aan vegan producten, de meeste producten zijn dan ook vegan. Welke producten precies vegan zijn is terug te vinden op de productpagina en het is mogelijk om te filteren op vegan of vegetarisch. Daarnaast hebben alle producten die vegan zijn dit zichtbaar op de verpakking doormiddel van ons vegan logo.

Alle allergenen staan op de productpagina's vermeld bij de ingrediëntenlijst, hierbij zullen de allergenen dikgedrukt zijn en in caps lock, zodat ze goed opvallen. Je kan ook in de webshop filteren op de allergenen. Hierbij maken we onderscheid tussen de volgende allergenen: fructosevrij, glutenvrij, lactosevrij, pinda- en notenvrij, sojavrij, tarwevrij en tot slot kun je nog filteren op vegan en vegetarisch.

De houdbaarheidsdatum vertegenwoordigt de datum waarop voedsel of een product (mits correct bewaard) kan worden geconsumeerd zonder merkbare of essentiële veranderingen in de smaak of kwaliteit, of met enig risico voor de gezondheid.

Aangezien dit een houdbaarheidsdatum is en geen vervaldatum, is het mogelijk dat het product na de vermelde datum nog geschikt is voor consumptie. Als fabrikant kunnen we de kwaliteit van onze producten echter niet garanderen als ze over de houdbaarheidsdatum worden geconsumeerd. Het verstrijken van de houdbaarheidsdatum kan niet alleen de smaak, het uiterlijk en het microbiële bederf van voedsel beïnvloeden, maar ook de effectiviteit ervan.

Een Hydro Tab is ontwikkeld om jou te ondersteunen in de vochthydratatie. In zo'n Hydro Tab zitten daarom enkel vitaminen en mineralen, welke je ook uitzweet. Je herkent vast wel de witte kringen op je sportkleding tijdens de zomer, dat zijn de verloren vitaminen en mineralen die je doormiddel van de Hydro Tabs weer kunt aanvullen.

Een sportdrank, zoals bijvoorbeeld onze Energy Drink of Turbo Drink, bestaan voornamelijk uit energie, ook wel koolhydraten genoemd. Deze sportdranken gebruik je tijdens inspanningen waarbij het belangrijk is om je energieniveau aan te vullen en je dus niet met een lege glycogeenopslag wilt komen te zitten.

Samengevat kies je voor een Hydro Tab tijdens korte inspanningen, waarbij je lichaam geen behoefte heeft aan het aanvullen van energie in de vorm van koolhydraten. Heeft je lichaam wel behoefte hieraan? Dan kies je voor een van onze sportdranken waarbij de basis dus bestaat uit koolhydraten.

Voordat we hier antwoord op kunnen geven, is het belangrijk om te weten hoe lang je gaat sporten. De duur van de inspanning bepaalt mede hoeveel koolhydraten je het beste kunt aanvullen per uur. Om het makkelijker te maken, kun je tijdens de inspanning de volgende regels hanteren om je koolhydraatinname juist uit te voeren:

 • < 1 uur inspannig | Niets of slechte kleine hoeveelheden koolhydraten.
 • >1 - 2 uur | 30 - 60 gram koolhydraten per uur.
 • >2 - 3 uur | 60 - 90 gram koolhydraten per uur, het liefst in een 2:1 koolhydraatratio.
 • >2,5 uur | Tot 90 gram koolhydraten per uur, in een 2:1 koolhydraatratio.


Als we uitgaan van onze Energy Line, bevat een reep bij Amacx gemiddeld 30 gram koolhydraten. Als je dan kijkt naar bovenstaande tabel, moet je al snel 2-3 repen eten per uur. Om dat makkelijker te maken kun je gebruik maken van een sportdrank, het beste kun je dan onze Energy Drink gebruiken. Deze sportdrank ondersteunt je vochtbalans & ook direct je koolhydraatvoorraad. Tot slot bevat deze sportdrank ook 30 gram koolhydraten waardoor het makkelijk rekenen blijft. Een fijne win-win situatie dus!

Opzoek naar meer informatie? Lees dan eens ons artikel: Welke koolhydraten heb ik nodig?

Dit is een vraag die wij geregeld krijgen. De Turbo Drink is namelijk op verschillende manieren te doseren, dit is erg handig maar ook lastig om te weten hoeveel schepjes je in je bidon moet/kan stoppen en ook nog eens in welk formaat bidon (500 of 750 ml).

De Turbo Drink is in principe ontwikkeld om te gebruiken in een 500 ml bidon. Uiteraard kun je het ook in een grotere bidon vermengen, als je er maar voor zorgt dat je 1 bidon per uur leegt drinkt. Dan zit het je voedingsstrategie niet in de weg, maar vul je wel meer vocht aan voor je vochtbalans.

Dan nu de mengverhouding. Je kunt hem vermengen zodat je 80 gram koolhydraten hebt in 1 bidon, maar je kunt dit ook verlagen naar 60 of 40 gram koolhydraten per bidon. Wanneer je voor welke dosering kiest, hangt af van de combinatie van andere (sportvoeding)producten en hoeveel koolhydraten je per uur binnen wilt krijgen.

 • 80 gram koolhydraten per bidon
  Mix 5 scoops (85 gram) met 500 ml water.
 • 60 gram koolhydraten per bidon
  Mix 4 scoops (63 gram) met 500 ml water, of mix 1 sachet Turbo Drink on the Go 60 met 500 ml water.
 • 40 gram koolhydraten per bidon
  Mix 3 scoops (42 gram) met 500 ml water, of mix 1 sachet Turbo Drink on the Go 40 met 500 ml water.

.

Indien je je darmen hebt getraind, zou het mogelijk moeten zijn om met alle producten uit de Turbo Line 120 gram koolhydraten per uur op te kunnen nemen. Voor meer uitleg, lees je dit artikel.