Belgian Cycling & Amacx Sports Nutrition

Amacx Sports Nutrition nieuwe sportvoedingspartner van Belgian Cycling

Jan 31, 2024

Met veel enthousiasme mogen we de nieuwe samenwerking tussen Amacx Sports Nutrition en Belgian Cycling bekendmaken. De komende drie jaar zal Amacx alle sportvoeding leveren aan de nationale ploegen in diverse disciplines binnen Belgian Cycling.

Frederik Broché, Technisch Directeur van Belgian Cycling, reageert verheugd over deze nieuwe samenwerking: “De sportvoeding is een van de facetten waarin de wielersport grote sprongen maakte in de voorbije jaren. Brandstof op maat van het individu, de specifieke inspanning en de periode waarin de renner zich bevindt is ondertussen de standaard bij de renners in een topsportomgeving. In onze missie om de beste Belgische talenten mee te ontwikkelen en te ondersteunen naar internationale topprestaties is de sportvoeding een zeer belangrijk onderdeel. Dankzij Amacx zullen we beschikken over betrouwbare, kwaliteitsvolle en gevarieerde sportvoedingsproducten die door onze experts en renners met zeer veel enthousiasme onthaald wordt!”

Tiesj Benoot, deelnemer aan de WK-selectie bij de profs, kent Amacx van zijn tijd bij Team Visma | Lease a Bike: “Amacx haalt het beste uit mezelf. De producten zorgen voor ideale brandstof tijdens inspanningen en voor optimaal herstel tussen trainingen en wedstrijden.”

Gino Vierhouten, Algemeen Directeur van Amacx Sport Nutrition, kijkt eveneens enthousiast uit naar de samenwerking: "Na jaren van actieve aanwezigheid, voornamelijk in de Nederlandse markt, zijn we trots te constateren dat steeds meer sporters buiten Nederland ons ontdekken in hun zoektocht naar kwalitatieve sportvoeding. Door het aangaan van een partnerschap met Belgian Cycling, zetten we met veel enthousiasme een extra stap op de Belgische markt. We zijn ervan overtuigd dat dit onze bekendheid verder zal vergroten. Tevens delen we het vertrouwen dat de sportvoeding van Amacx de atleten van Belgian Cycling zal helpen om nog meer uit hun prestaties te halen, onder onze missie: Upgrade Your Limits!"

Amacx zal de renners van het Belgian Cycling Team voorzien van een uitgebreide mix van producten, waaronder gels, repen en sportdranken.

Meer blogs