Amacx ambassadeur Daan Grosemans klaar voor WK Gravel

Amacx ambassadeur Daan Grosemans klaar voor WK Gravel

Oct 07, 2023

Amacx ambassadeur Daan Grosemans staat op 8 oktober aan de start van het WK Gravel in Italië. De gravelrijder uit België is klaar voor de uitdaging en heeft hoge verwachtingen in zijn leeftijdsgroep.

Grosemans is gek op fietsen. Hij begon op de weg, maar zocht na een aantal jaar naar meer afwisseling. Gravel bleek de perfecte oplossing. "Gravel biedt me meer vrijheid in routes en de mogelijkheid om langere afstanden te overbruggen dan op een mountainbike", vertelt Grosemans.

Sportvoeding essentieel voor gravelrijders

Gravel rijden is een fysiek uitdagende sport. Om goed te presteren is het belangrijk om voldoende te eten en drinken. Daan weet als geen ander hoe belangrijk sportvoeding is. "Het is voordelig om snelle en efficiënte voeding ter beschikking te hebben, je hebt namelijk weinig tijd om te eten door het uitdagende parcours", aldus Grosemans.

Voedingsschema voor WK Gravel

Voor het WK Gravel heeft Grosemans een uitgebreid voedingsschema opgesteld. Hij rekent erop dat de wedstrijd ongeveer 5,5 uur zal duren. Tijdens de race zal hij de volgende producten nuttigen:

 • Hydropack van 2 liter met Turbo Drink
 • 2x bidons van 500 ml met Turbo Drink, 60 gram koolhydraten per stuk
 • 2x Turbo Gels Citrus, goed voor 40 gram koolhydraten per stuk
 • 2x Turbo Gels Cassis Caffeine, goed voor 40 gram koolhydraten per stuk
 • 2x Energy Fruit Chews, goed voor 30 gram koolhydraten per stuk

  Daan Grosemans

  Hoge verwachtingen

  Grosemans heeft hoge verwachtingen van het WK Gravel. "Ik wil meedoen voor de overwinning binnen mijn leeftijdsgroep", zegt hij. "Het zal hoe dan ook een lastige race worden waarin de besten zullen overblijven. Mits een goed dag moet het parcours me super liggen."

  Wij wensen Daan heel veel succes op het WK Gravel!

  Meer blogs