Herstellen na hardlopen

Hoe je goed herstelt na het hardlopen

Nov 16, 2023

Een goed herstel is belangrijk na het hardlopen. Tijdens het hardlopen heeft je lichaam koolhydraten verbrand en behoefte om deze weer aan te vullen. Voor het herstel van je spieren is het daarnaast belangrijk om eiwitten aan te vullen. Dit doe je door producten te eten waarin veel eiwitten en koolhydraten zitten. Denk aan vis, vlees, peulvruchten of melkproducten. Wil je er alles uit je prestatie halen? Bekijk dan onze tips en vul je voeding aan met Amacx sportvoeding.

Tip 1. Hydrateer na het hardlopen

Omdat je tijdens het hardlopen veel vocht verliest, is het belangrijk om ook na het hardlopen voldoende water te drinken. Wanneer je voldoende drinkt, kun je spierkramp voorkomen. Wanneer je voldoende drinkt, wordt het bloed in je lichaam donkerder. Hierdoor hoeft je hart minder hard te pompen, waardoor je minder snel vermoeid raakt.

  • Met de Hydro Tabs vul je naast vocht, ook mineralen en zouten aan. Los 1 tablet op in 500 ml of 750 ml water.

Tip 2. Ondersteun je spierherstel met eiwitten

Voor een goed herstel van je spieren zijn eiwitten essentieel. Deze haal je uit bijvoorbeeld magere kwark, kip, tofu of noten. Ook kun je deze aanvullen met sportvoeding.

  • De Recovery Bar bevat 20 gram eiwitten per bar en 22 gram koolhydraten. Een lekkere en gezonde snack die bijdraagt aan het herstel van je spieren en de glycogeenvoorraad weer aanvult. 
  • Of kies voor de Recovery Shake om na een lange duurtraining te herstellen van je spieren en je koolhydraten weer aan te vullen. In de recovery shake zit 20 gram eiwitten en 30 gram koolhydraten. Neem deze shake direct na het sporten.
  • Direct na het hardlopen, kun je ook een Protein Delux nemen. Deze eiwitshake bevat maar liefst 20 gram eiwitten per portie (25 gram). Neem deze shake binnen 45 minuten na het lopen, dan zijn je spieren het beste in staat om de voedingstoffen op te nemen. 

 

Meer blogs