Na het Mountainbike Herstellen? Volg Onze Tips

Na het Mountainbike Herstellen? Volg Onze Tips

Oct 26, 2023

Een goed herstel is net zo belangrijk als een goede training. Heb je een intensief parcours gereden? Dan kunnen er kleine scheurtjes in je spieren ontstaan. Dankzij eiwitten in je lichaam kunnen deze scheurtjes herstellen en bouw je spiermassa op. Het is daarom belangrijk om je koolhydraat- en eiwit reserves aan te vullen. Dit kun je doen door het eten van eiwitrijke voeding, zoals vis, vlees, peulvruchten of melkproducten en drinken van voldoende water. Wil je er alles uit je prestatie halen? Bekijk dan onze tips en vul je voeding aan met Amacx sportvoeding.

Tip 1. Drink na het mountainbiken genoeg water

Blijf ook na het mountainbiken hydrateren om je tekorten aan te vullen. Heb je nog bidons over die niet leeg zijn? Verplicht jezelf deze leeg te drinken voordat je thuis bent.

Na het sporten kun je een Hydro Tab nemen om essentiële mineralen, zouten en vitamine C aan te vullen. Deze tablet los je op in 500 of 750 ml water.

Tip 2. Ondersteun je herstel door eiwitten te eten

Vul na de training zo snel mogelijk je koolhydraat- en eiwit reserves aan. Voor een optimaal resultaat doe je dit binnen 30 minuten na je ronde, omdat je lichaam dan het beste in staat is om voedingsstoffen op te nemen. 

  • De eiwitten en koolhydraten in de Recovery Bar ondersteunen het herstel van je spieren en dragen bij aan de groei van spiermassa. Deze snack kun je direct on the go na het mountainbiken eten.
  • Vul je reserves aan met de essentiële eiwitten, koolhydraten en mineralen uit de Recovery Shake. De drank neem je binnen 30 minuten.
  • Direct na het sporten of voor het slapen kun je ook een Proteïne shake nemen. Deze bevat 20 gram eiwitten per portie (25 gram). Deze shake bevat geen koolhydraten, zorg dus dat je deze uit andere voeding haalt.

 

Vincenzo Nibali

Meer blogs