Triomfen van de Vuelta Femenina

Triomfen van de Vuelta Femenina

May 07, 2024

Vorige week vond de langverwachte Vuelta Femenina plaats, een etappe waarin Teams EF Pro Cycling en Visma Lease a Bike met ongekend succes zegevierden.

 

In de tweede etappe toonde Alison Jackson pure vastberadenheid en pakte de overwinning met een krachtige sprint. "De ploeg beleeft een geweldige Vuelta. Ik, Alison Jackson, beleef een hele geweldige Vuelta. Jij wordt een stukje van de puzzel. Het komt niet vaak voor dat een grote ronde zo goed verloopt. We moeten echt erkennen dat iedereen gaan super goed samen”, vertelde Jackson, waarmee hij de weg vrijmaakte voor een spannende week die voor ons ligt.


(c) Anouk Flesch

In etappe 3 domineerde Marianne Vos een spannende massasprint, waarmee ze haar status als een van 's werelds beste wielrenners opnieuw bevestigde. "Met twee etappezeges en het winnen van het puntenklassement kan Vos terugkijken op een succesvolle week", constateerde ze.

Kristen Faulkner van het EF Pro Cycling Team maakte de spanning nog groter met een opmerkelijke solo-overwinning in etappe 4, waarbij ze haar aanval lanceerde op slechts 7 kilometer van de finish.


(c) Anouk Flesch

Marianne Vos zette haar geweldige prestatie voort in etappe 7 en behaalde de overwinning met een overtuigende voorsprong, slechts 2 seconden voorsprong op Kristen Faulkner.

Het succes van Team Visma - Lease a Bike breidde zich uit tot de uitdagende klim naar Valdesquí, waar Riejanne Markus een indrukwekkende derde plaats behaalde en daarmee de tweede plaats overall veiligstelde.

Wat was de aanleiding voor deze opmerkelijke prestaties? Volgens Markus was het een combinatie van teamwerk en vastberadenheid: "Het was echt een prachtige strijd. Het hele team heeft alles gegeven wat ze hadden vandaag, en ik ben erg blij dat het zijn vruchten heeft afgeworpen." Voor Vos was het pure vastberadenheid: “De week begon goed met een ploegentijdrit, daarna waren we steeds in de race voor ritzeges en presteerden we goed in het algemeen klassement.

Beide teams kozen tijdens de Vuelta voor de Amacx Turbo Line & Energy Line, een keuze die hen tot het uiterste dreef en resulteerde in een onvergetelijke week vol prestaties.

Upgrade Your Limits

Meer blogs